Εκκλησία της Ελλάδος
01 Ιανουαρίου, 2021

Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Διαδώστε:

Χοροστατούντος του Μακαριωατάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τελέστηκε το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η Δοξολογία για το νέο έτος.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’ στην Αθήνα και Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας.

Το κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Άγγελος Συρίγος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η Μητρόπολη δεν θυμίζει τίποτα σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς η παρουσία των επισήμων είναι περιορισμένη.

“Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει πολλά, όχι επειδή μας τα χρωστάει, αλλά επειδή τα χρειαζόμαστε. Χρόνια πολλά και ευλογημένα” ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την Δοξολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αρχιεπίσκοπος: Ο Θεός θα μας ενισχύσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

Διαδώστε: