Εκκλησία της Ελλάδος
29 Μαΐου, 2019

“Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα παλικάρια που κοπιάζουν”

Διαδώστε:

Συναυλία με τη συμμετοχή του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 29 Μαϊου 2019, υπό τον τίτλο “Εάλω η Πόλις”.

Ειπώθηκαν τραγούδια όπως: “Έψελναν όλες οι Εκκλησιές”, “Τρία καράβια φεύγουν”, “Στό πα και στο Ξαναλέω”, “Η Ρωμανία Πάρθεν”, “Από τη Πόλη”, “Έχε Γειά Παναγιά” κα.

Συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος και η Ορχήστρα Κανών της Ι.Α.Α.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Μπενιζέλων υπό την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερωνύμου. 

Ενα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα ήταν η μεγάλη ανταμοιβή απο το κοινό, το οποίο και συνοδεύτηκε από τα θερμά συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου.

“Θα πρέπει να αισθανόμαστε χαρμολύπη, αλλά είναι και η χαρά για να ζούμε την χαρμολύπη. Γιατί, ο λαός μας έχει αυτό το χάρισμα: Να χαίρεται εύκολα, μα και λυπάται εύκολα” είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. Και συμπλήρωσε:

“Μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε όνειρα για το αύριο. Γι’ αυτό, ενα μεγάλο ευχαριστώ στα παλικάρια που κοπιάζουν. Η Αρχιεπισκοπή, παρόλες τις δυσκολίες, αγκαλιάζει την κίνηση αυτή”.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε: