29/04/2022 30/04/2022 Έφθασε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλης της Νάσουσας, τη θυσία των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων και τη...
29 Απριλίου, 2022 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 11:24

Έφτασε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Έφτασε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά ο Αρχιεπίσκοπος

Έφθασε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλης της Νάσουσας, τη θυσία των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων και τη μάχη της Δοβρά και θα λαμπρύνει με την σεπτή παρουσία του τις λατρευτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και πατέρες της Ιεράς Μονής.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος μετά την άφιξη του προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής την εφέστιο και θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά καθώς και το ιστορικό λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 29 Απριλίου – 19:30, Χώρος Τεχνών Δήμου Βεροίας: «Απ᾽ τη Δοβρά, στη Λευτεριά». Καλλιτεχνική εκδήλωση για τη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας και του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας.

Σάββατο 30 Απριλίου – 10:00, Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» Νάουσας: Συνέδριο με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Εθνική Παλιγγενεσία».

Σάββατο 30 Απριλίου – 18:00, Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νάουσας: Υποδοχή του Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας – Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων – Αποκαλυπτήρια μνημείου και πάνδημη λιτανεία στον Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι).

Κυριακή 1 Μαΐου – 07:00, Χώρος Μαρτυρίου – Κιόσκι: Υπαίθρια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία

Κυριακή 1 Μαΐου – 18:00, Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά: Εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Ιεροί Θησαυροί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βέροια και Νάουσα επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 χρόνων στη Νάουσα

Η Νάουσα τίμησε τους πέντε Ιερομάρτυρες που μαρτύρησαν την ώρα της Θείας Λειτουργίας – Σε προσκύνηση το Λείψανο της Αγίας Φιλοθέης

Η Μονή Δοβρά υποδέχθηκε το Λάβαρο της Επανάστασης, 200 χρόνια μετά την ιστορική μάχη – Στις επετειακές εκδηλώσεις και ο Αρχιεπίσκοπος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την διπλή εορτή στη Μονή Δοβρά

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων