Εκκλησία της Ελλάδος
02 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΚΠΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Διαδώστε:

Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς τέλεσε σήμερα το πρωί στην παλιά Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Παρέστησαν οι Πρυτανικές Αρχές, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Νίκος Παπαϊωάννου εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, Καθηγητές και προσωπικό του Πανεπιστημίου. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και τους υποδέχθηκαν ο Πρύτανης Καθ. Γεράσιμος Σιάσος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης, Αν. Καθ. Χρήστος Καραγιάννης.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους υγεία πνευματική και σωματική και κυρίως κουράγιο σε μία εποχή δύσκολη. Αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν εκπαιδευτικός και σημείωσε ότι με επιμονή, υπομονή και τέχνη ξεπερνιούνται όλα τα προβλήματα.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον Γενικό Γραμματέα και τους Καθηγητές και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά. Κατόπιν, και ο κ. Παπαϊωάννου ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και μετέφερε και τις ευχές του Υπουργού Παιδείας.

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Διαδώστε: