23/01/2024 23/01/2024 Απόλυτη ταύτιση του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την εισήγηση που πραγματοποίησε στην έκτακτη Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος,  η οποία συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί της Τρίτης στο Συνοδικό Μέγαρο.  Ρεπορτάζ -Δημήτρης Στρουμπάκος Σύνταξη- Νικόλαος Ζαϊμης Φωτεινή Σβετλάνα -Λεβίτσκι Τεχνική κάλυψη -Ανδρέας Χαλκιόπουλος Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 13:27

Έκτακτη Ιεραρχία-ρεπορτάζ ope.gr: Απόλυτη ταύτιση Ιεραρχών με την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας

Διαδώστε:
Έκτακτη Ιεραρχία-ρεπορτάζ ope.gr: Απόλυτη ταύτιση Ιεραρχών με την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας

Απόλυτη ταύτιση του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την εισήγηση που πραγματοποίησε στην έκτακτη Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος,  η οποία συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί της Τρίτης στο Συνοδικό Μέγαρο. 

Ρεπορτάζ -Δημήτρης Στρουμπάκος

Σύνταξη- Νικόλαος Ζαϊμης

Φωτεινή Σβετλάνα -Λεβίτσκι

Τεχνική κάλυψη -Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.gr  από το Συνοδικό Μέγαρο, στην εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ Νικολάου, γίνεται σαφής λόγος, για το ότι όλα τα ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λυθούν μέσα από την νομική επέκταση του συμφώνου συμβίωσης.

Μέσα από αυτή την επέκταση μπορούν να λυθούν και θέματα που αφορούν την τεκνοθεσία σχετικά με ζευγάρια που έχουν ήδη παιδιά βάσει αυτής της διαδικασίας.

Ασφαλείς πηγές, διευκρινίζουν ότι η Ιεραρχία είναι ξεκάθαρα απέναντι στο νομοσχέδιο και ότι δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε ένας Μητροπολίτης ο οποίος να διαφωνήσει με τις σαφείς θέσεις που εκφράστηκαν μέσα από την εισήγηση που έγινε στην Ιεραρχία για το ζήτημα. Κάνουν μάλιστα λόγο για δύο διαφορετικούς κόσμους μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Μετά την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου με θέμα «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», το Σώμα διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση  και επανήλθε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, κατά την προσέλευσή τους στο Συνοδικό Μέγαρο Ιεράρχες δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους καθώς όπως είπαν προέχει η συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

“Όλα θα ειπωθούν μετά την ολοκλήρωση” επεσήμαναν.

πηγή βίντεο ΕΡΤ

Στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετέχουν μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, πρέοδρο της Ιεραρχίας, συνολικά 77 Ιεράρχες.

Απουσιάζουν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος ενώ κενή παραμένει η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου. Τις ανακοινώσεις στον Τύπο θα κάνουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. 

Όπως έγραψε από χθες το ope.gr, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα περιοριστεί μόνο σε μια ηχηρή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και επιστολές προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, θα ενημερώσει στους ναούς αναλυτικά το ποίμνιο για την θέση της απέναντι στο ζήτημα.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: 

Φωτογραφίες από την έναρξη της έκτακτης Ιεραρχίας

Έκτακτη Ιεραρχία: Χωρίς δηλώσεις η προσέλευση στο Συνοδικό Μέγαρο – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για τον γάμο ομοφύλων (ΦΩΤΟ)

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με μοναδικό θέμα τον γάμο ομοφύλων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων