30/01/2022 30/01/2022 Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος, του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος...
30 Ιανουαρίου, 2022 - 22:23

Εορτή Τριών Ιεραρχών στο Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής

Διαδώστε:
Εορτή Τριών Ιεραρχών στο Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής

Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος, του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος και έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Απόστολος Ντέτσικας πλαισιούμενος από τον Αναγνώστη Δημήτριο Γιαννούδη και σπουδαστές της Σχολής.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο π. Ειρηναίος, οι Τρεις Ιεράρχες τάραξαν τα νερά της εποχής τους και άφησαν στην οικουμένη σπουδαίες παρακαταθήκες με αιώνια αξία. Θλίβεται πράγματι κανείς όταν βλέπει την αναγνώριση του επιστημονικού τους έργου σε παγκόσμια κλίμακα από τη μια μεριά και από την άλλη, την άγνοια ή ακόμα και την απαξίωση που υπάρχει γι’ αυτούς στην πατρίδα μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων