04/07/2023 04/07/2023 Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικοποίησης το προσωπικό και οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επισκέφτηκαν το παραδοσιακό μουσείο «Λυχνοστάτης» στη Χερσόνησο Λασιθίου. Το Μουσείο «Λυχνοστάτης» είναι ένας χώρος διατήρησης και προβολής της παραδοσιακής ζωής και του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Πρόκειται για ένα φυσιολαογραφικό μουσείο που λειτουργεί ως χώρος ενεργούς λαογραφίας...
04 Ιουλίου, 2023 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 16:35

Επίσκεψη επωφελουμένων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο μουσείο «Λυχνοστάτης»

Διαδώστε:
Επίσκεψη επωφελουμένων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο μουσείο «Λυχνοστάτης»

Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικοποίησης το προσωπικό και οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επισκέφτηκαν το παραδοσιακό μουσείο «Λυχνοστάτης» στη Χερσόνησο Λασιθίου.

Το Μουσείο «Λυχνοστάτης» είναι ένας χώρος διατήρησης και προβολής της παραδοσιακής ζωής και του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Πρόκειται για ένα φυσιολαογραφικό μουσείο που λειτουργεί ως χώρος ενεργούς λαογραφίας και αντικαταναλωτικής αγωγής.

Οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, «γνώρισαν» το φυσικό περιβάλλον και τη λαογραφία της Κρήτης και ένιωσαν τις βαθιές ρίζες της παράδοσης μέσα στη φύση, με την εφαρμογή της μουσειολογικής αντίληψης που επιτάσσει την εποπτική, βιωματική, ψυχική προσέγγιση με τα εκθέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων