09/12/2021 09/12/2021 Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με χαρά ανακοινώνει ότι, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιήσει την βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου «ΦΩΤΟΣΚΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, Κωστή Παλαμά 7 στα Πατήσια. Το βιβλίο αυτό εκπονήθηκε από την κα. Gordana Blagojevic διπλωματούχο της Σχολής, στην τάξη...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 16:39

«Φωτοσκιάσεις στη Βυζαντινή Μουσική»: Μια μελέτη για την Βυζαντινή Ψαλτική Τέχνη

Διαδώστε:
«Φωτοσκιάσεις στη Βυζαντινή Μουσική»: Μια μελέτη για την Βυζαντινή Ψαλτική Τέχνη

Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με χαρά ανακοινώνει ότι, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιήσει την βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου «ΦΩΤΟΣΚΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, Κωστή Παλαμά 7 στα Πατήσια.

Το βιβλίο αυτό εκπονήθηκε από την κα. Gordana Blagojevic διπλωματούχο της Σχολής, στην τάξη του κου Κωσταντίνου Αγγελίδη.

Το νέο αυτό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο αποτελεί μια ολοκληρωμένη μελέτη της ιστορικής συνέχειας και της σημερινής καθιερωμένης μορφής της Βυζαντινής Ψαλτικής Τέχνης, με σύγχρονο τρόπο παραδειγμάτων και ενημέρωσης, με το γνωστό σύστημα QR Code.

Την βιβλιοπαρουσίαση θα προλογίσουν, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α., μαζί με τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Αγγελίδη, ενώ στην συνέχεια η συγγραφέας θα μας κάνει εκτενή αναφορά στην θεματική επιλογή του βιβλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων