29/01/2024 29/01/2024 Την ιερά μνήμη του προστάτη της, Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, θα εορτάσει την ερχόμενη Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Συγκεκριμένα, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται στους χώρους της Ιεράς Μονής Πεντέλης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένει συνάντηση των μελών της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές...
29 Ιανουαρίου, 2024 - 10:52

Η εορτή του Προστάτη της Ιεράς Συνόδου και η ΔΙΣ Φεβρουαρίου

Διαδώστε:
Η εορτή του Προστάτη της Ιεράς Συνόδου και η ΔΙΣ Φεβρουαρίου

Την ιερά μνήμη του προστάτη της, Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, θα εορτάσει την ερχόμενη Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Συγκεκριμένα, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται στους χώρους της Ιεράς Μονής Πεντέλης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένει συνάντηση των μελών της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Να σημειωθεί ότι ο εορτασμός της μνήμης του Προστάτη της Ιεράς Συνόδου, Αγίου Φωτίου, θα γίνει στην Μονή Πεντέλης μετά από τέσσερα χρόνια διακοπής εξαιτίας των μέτρων που ίσχυαν για τον κορωνοϊό, ενώ το 2023 η καθιερωμένη συνάντηση ακυρώθηκε εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Επίσης, την επόμενη ημέρα, 7 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσουν στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Φεβρουάριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων