08/10/2021 08/10/2021 Το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στην πλήρωση πέντε κενών μητροπολιτικών θέσεων κατά την τελευταία ημέρα των τακτικών εργασιών της στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Συγκεκριμένα εξελέγησαν: ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής – Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης, λαμβάνοντας 55 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος –...
08 Οκτωβρίου, 2021 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2021 - 20:51

Ιερώνυμος: Οι νέοι Μητροπολίτες έχουν παραδοσιακά θεμέλια

Διαδώστε:
Ιερώνυμος: Οι νέοι Μητροπολίτες έχουν παραδοσιακά θεμέλια

Το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στην πλήρωση πέντε κενών μητροπολιτικών θέσεων κατά την τελευταία ημέρα των τακτικών εργασιών της στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν: ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής – Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης, λαμβάνοντας 55 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος – Μητροπολίτης Καστορίας, λαμβάνοντας 48 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης – Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, λαμβάνοντας 58 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς – Μητροπολίτης Περιστερίου, λαμβάνοντας 64 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης – Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, λαμβάνοντας 61 ψήφους.

Η εκλογική διαδικασία ήταν πολύωρη εξαιτίας του αριθμού των κενών Μητροπόλεων, που θα έπρεπε να πληρωθούν. Αμέσως μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας τελέσθηκαν τα Μεγάλα Μηνύματα εντός του Καθολικού της Ιερά Μονής

Δείτε το σχόλιο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά το πέρας της σημερινής ημέρας. “Οι νέοι Μητροπολίτες έχουνε παραδοσιακά θεμέλια και νέους ορίζοντες” είπε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΚΑΜΕΡΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων