21/10/2022 21/10/2022 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπεγράφη την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, σχετικά με θέματα αφορώντα τον πολιτισμό και την προβολή της Ελληνικής ιστορίας και παραδόσεως στην κοινωνία και στις επί μέρους εκπαιδευτικές κοινότητες. Οι συμπεριλαμβανόμενες στο εν λόγω Μνημόνιο συνεργασίας δραστηριότητες εδράζονται στην...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 14:51

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και Αποστολικής Διακονίας

Διαδώστε:
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και Αποστολικής Διακονίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπεγράφη την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, σχετικά με θέματα αφορώντα τον πολιτισμό και την προβολή της Ελληνικής ιστορίας και παραδόσεως στην κοινωνία και στις επί μέρους εκπαιδευτικές κοινότητες.

Οι συμπεριλαμβανόμενες στο εν λόγω Μνημόνιο συνεργασίας δραστηριότητες εδράζονται στην κανονική εκκλησιαστική αλληλεγγύη στο θεολογικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και των κατά τόπους Ελληνοφώνων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ιδιαίτερα δε στον Ελληνισμό της Διασποράς και των λοιπών ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέχρι σήμερα οι δύο φορείς κυκλοφόρησαν σε συνεργασία τις μνημειώδεις εκδόσεις «Νεομάρτυρες του Γένους», «Ναοί και Μονές της Βασιλίδος Κωνσταντινουπόλεως» του R . Janin (δίτομο έργο μεταφρασθέν στην ελληνική), «Η Μαύρη Βίβλος Διωγμών και μαρτυρίων του εν Τουκία Ελληνισμού (1914-1918)» (μεταφρασθείσα στην αγγλική και στη γαλλική), ενώ επίκειται η έκδοση στην αγγλική για την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

« Αξίζει να σημειώσουμε», όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, «ότι η συνεργασία αυτή του Υπουργείου Παιδείας, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως, και της Αποστολικής Διακονίας εκφράζει την ουσιαστική σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας και παράγει καρπούς στο παρόν και το μέλλον».

Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για την πολύτιμη συνεργασία, όσο και προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων για την ευαισθητοποίηση και την πολύτιμη συναντίληψη αυτού για το πολύπλευρο και πολυποίκιλο έργο της Αποστολικής Διακονίας, το οποίο αφορά όχι μόνο την Πατρίδα μας και τον Οικουμενικό Ελληνισμό, αλλά και τον εν γένει Ορθόδοξο και Χριστιανικό κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων