Εκκλησία της Ελλάδος
29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Αγιασμό της Λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Καβάλα για τους επετειακούς εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρέστη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στον Αγιασμό που τελέστηκε στο εργοστάσιο της Λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας, όπως αναφέρει το proininews.gr.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και τον παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, διευθυντικά στελέχη των εταιριών της Λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας και πάρα πολλοί εργαζόμενοι.

Παρούσα ήταν επίσης η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδη, μητέρα του ιδιοκτήτη της εταιρίας, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μετά το τέλος του Αγιασμού οι εργαζόμενοι έλαβαν την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Ιερωνύμου.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος όσο και ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος αναφέρθηκαν στο έργο του κ. Λαυρεντιάδη, κυρίως στην στήριξη του προς την Εκκλησία, καθώς επίσης στην πετυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα. Παράλληλα του εξέφρασαν ευχές πρόοδο και επιτυχίες.

Ακόμη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην φιλία του με τον κ. Λαυρεντιάδη από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λειβαδιάς.

Από την πλευρά της η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδη με έκδηλη συγκίνηση είπε προς τους εργαζόμενους: «Είστε η ψυχή της δουλειάς» και χειροκροτήθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος της έκανε αναμνηστικά συμβολικά δώρα, σε σχέση με τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου.

(Φωτογραφίες: ENA Channel – proininews.gr)

Διαδώστε: