16/06/2022 17/06/2022 Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του εκφράζοντας την χαρά του για την συνάντηση τονίζοντας: «Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα...
16 Ιουνίου, 2022 - 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 3:54

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του εκφράζοντας την χαρά του για την συνάντηση τονίζοντας: «Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά που χειρίζεστε με άριστο τρόπο».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και αδελφικό καλωσόρισμα εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μετέφερε την ευλογία και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις ευχές όλων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου. Εξέφρασε, επίσης, την λύπη του που δεν κατάφεραν να συλλειτουργήσουν στην Μηχανιώνα στις αρχές του Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και για την πρόωρη εκδημία του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια σημειώνοντας πως ήταν ένας σπουδαίος κληρικός και πολύ μορφωμένος.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και συνεργάτες.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς από τις 25 Μαϊου μέχρι και την 1η Ιουνίου επισκέφθηκε τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Άγιον Όρος και την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Αναγόρευση σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΑΠ

Αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αναγορεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη, την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Μετά το πέρας του τελετουργικού ο Παναγιώτατος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

Η τελετή αναγόρευσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το επίσημο κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο youtube: https://youtu.be/Y0DWWLc8Muo.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

Αύριο, επίσης, θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Τζώρτζ Τσούνη.

Γεύμα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων