05/09/2023 05/09/2023 Πρώτα αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την πλήρωση των κενών θέσεων για την πλήρωση, μετά τις παραιτήσεις του Αυγούστου, των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης και μετά είναι στην διακριτική ευχέρεια του Αρχιεπισκόπου ο ορισμός Τοποτηρητών. Ο δημοσιογράφος του ope.gr, Δημήτρης Στρουμπάκος, έθεσε το ερώτημα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 16:45

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ για τους Τοποτηρητές σε Θεσσαλονίκη, Παραμυθία και Φλώρινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ για τους Τοποτηρητές σε Θεσσαλονίκη, Παραμυθία και Φλώρινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτα αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την πλήρωση των κενών θέσεων για την πλήρωση, μετά τις παραιτήσεις του Αυγούστου, των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης και μετά είναι στην διακριτική ευχέρεια του Αρχιεπισκόπου ο ορισμός Τοποτηρητών.

Ο δημοσιογράφος του ope.gr, Δημήτρης Στρουμπάκος, έθεσε το ερώτημα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των εργασιών της ΔΙΣ με τον νέο Εκπρόσωπο Τύπου, Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα να απαντά ότι πρώτα θα πρέπει να εκδοθεί το ΦΕΚ για την πλήρωση των κενών θέσεων και εν συνεχεία είναι θέμα του Αρχιεπισκόπου και στην διακριτική του ευχέρεια να ορίσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα υπήρξαν τρεις διαδοχικές παραιτήσεις Μητροπολιτών. Πρώτος άνοιξε τον δρόμο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ακολούθησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος και τελευταίος έλαβε την απόφαση να παραδώσει την σκυτάλη ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ της 166ης Συνοδικής Περιόδου τον Αύγουστο.

Η πλήρωση των κενών θέσεων θα λάβει χώρα στις 9 Οκτωβρίου κατά την πρώτη ημέρα των τακτικών εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΣ: Αναμονή για το θέμα των ταυτοτήτων – Με την επίδοση υποτροφιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων