Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, Κυριακή της Τυρινής. Προ της απόλυσης ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την σημερινή παρουσία του στον Ιερό Ναό προεξάρχοντας της Ευχαριστιακής Σύναξης, ευχήθηκε ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στο εκκλησίασμα και παρακάλεσε τον Θεοφιλέστατο να μεταφέρει τα σεβάσματα, τις ευχαριστίες και την μετάνοια τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄.
Ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Γιαννιό, τον Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Αντωνίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μελισσάρη, Αν. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.
Το αναλόγιο πλαισίωσε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε από την pemptousia.tv.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος στον κήρυγμα του αναφέρθηκε στην σημασία της Ευχαριστιακής Συνάξεως, της λατρείας του Θεού συνδέοντας την με την σημερινή Κυριακή της Τυρινής, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία θυμάται και μνημονεύει ένα γεγονός του παρελθόντος καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ανθρώπου και του κόσμου, την έξοδο των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο. Μία ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε ποια ήταν αυτή η έξοδος, τί σηματοδότησε για το ανθρώπινο γένος, αλλά ακόμη να βλέπουμε τον Παράδεισο με ένα τρόπο όχι ειδωλολατρικό, αλλά σύμφωνα με αυτόν που η Εκκλησία ορίζει και διδάσκει.
Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε με μεστό θεολογικό λόγο στα γεγονότα της πτώσης των Πρωτοπλάστων, όπως αυτά καταγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη και παρέδωσε η διδασκαλία Εκκλησίας, δίδοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σύνδεση των γεγονότων της πτώσης με τα γεγονότα της σωτηρίας δια Ιησού Χριστού και την σημασία που έχουν για τον πιστό της Εκκλησίας.
Θυμόμαστε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος, την έξοδο από τον Παράδεισο όχι για να μακαρίσουμε ένα ένδοξο παρελθόν και να κλάψουμε για αυτό που χάσαμε, αλλά για .να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που χάσαμε μπορεί να γίνει καλύτερο μέσα στο μέλλον, γινόμενοι μέτοχοι της Βασιλείας του Θεού και τούτο γίνεται πρόγευση από την παρούσα ζωή μέσα στην Εκκλησία, καθώς μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος προγεύεται την δόξα και την λαμπρότητα της μέλλουσας ζωής και τούτο γιατί μέσα στην Εκκλησία μαθαίνουμε να ζούμε σε κοινωνία με τον άλλο, καλούμαστε να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλο.
Στην Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας καλεί να συγχωρήσουμε και μέσα από αυτή την συγχώρεση να αναλάβουμε τον αγώνα τον πνευματικό, της νηστείας, της άσκησης, του θελήματος του Θεού, ώστε να φθάσουμε και στην Αγία Ανάσταση. Καλούμαστε σε αυτή την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μας καλούμαστε να ξαναβρούμε τον Θεό στη ζωή μας, να βρούμε την κοινωνία και τη σχέση μαζί Του, όχι θρηνόντας για αυτό που χάσαμε, αλλά κυρίως αγωνιζόμενοι να ζήσουμε αυτό που μας προσφέρει ο Θεός, την ολόλαμπρη προοπτική που μας ανοίγεται μέσα από την εν Χριστώ ζωή, την προοπτική της δικής Του Βασιλείας.