Εκκλησία της Ελλάδος
10 Ιουλίου, 2024

Πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της Μητρόπολης Φιλίππων

Διαδώστε:

Χθες, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και τους εκπροσώπους των αρχών της πόλης και του νομού της Καβάλας, οι οποίοι του μετέφεραν την πρόσκληση τους να επισκεφθεί την Καβάλα και να συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την επανίδρυση της Μητροπόλεως, την οποία και αποδέχθηκε.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεράσιμος Φυλακτάκης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Φιλίππων π. Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, Νέστου π. Αδαμάντιος Ασλανίδης και Θάσου π. Παντελεήμων Μυλόπουλος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη  Χριστόδουλο Τοψίδη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Παναγιώτης Αρχοντής και οι δήμαρχοι, Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων θα έχουν ως αποκορύφωμα την Συνοδική Θεία Λειτουργία στο τέλος Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του αποστόλου Παύλου Καβάλας και την διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Καβάλα με θέμα «1924-2024 : Ηιστορικὴ καιπολιτισμικὴ παρουσία εκατόν (100) ετώντης Αποστολικής ΠαυλείουΕκκλησίας της ΙΜΦΝΘ» και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σειρά επετειακών εκδηλώσεων από την Μητρόπολη Φιλίππων για τα 100 χρόνια ιστορικής και εκκλησιαστικής παρουσίας

Διαδώστε: