Εκκλησία της Ελλάδος
24 Σεπτεμβρίου, 2024

Σεμινάρια Ψαλτικής Τέχνης από το Ίδρυμα Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:

Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσφέρει για τέταρτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο Εργαστήρι Ψαλτικής Τέχνης και Επιστήμης, συνέχεια του Εργαστηρίου Μορφολογίας Εκκλησιαστικού Μέλους και Διεύθυνσης Βυζαντινού Χορού.

Και εφέτος προσφέρεται μια σειρά διαλέξεων με δυνατότητα παρακολούθησης τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά, με επακολουθούσα συζήτηση, που δίδονται από φιλοξενούμενους σημαντικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές, ακαδημαϊκούς, και διδάκτορες βυζαντινής μουσικολογίας από Ελλάδα, αλλά και 3 ακόμη χώρες του εξωτερικού (Λίβανος, Ρουμανία, Σερβία), καθώς και καταξιωμένους δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, με θεματολογία επί των πιο σπουδαίων ζητημάτων που απασχολούν τους ψάλλοντες: Οκτωηχία, Λειτουργιολογία, Τυπικό, Λόγος και Μέλος, Οργάνωση Ψαλτικών Χορών, Ζητήματα Διαστηματικής, Ήχοι και Τρόποι, και πολλά ακόμη.

Εναρκτήρια ημερομηνία των εφετινών εργασιων μας τίθεται η 1η Οκτωβρίου 2024, και προσκεκλημένοι ομιλητές των σεμιναριακών διαλέξεων είναι οι:

(αλφαβητικώς)

Αναστασίου Γρηγόριος
Αντωνίου π. Σπυρίδων
Αποστολόπουλος Θωμάς
Αρβανίτης Ιωάννης
Γεωργίτσα Νικόλαος [Ρουμανία]
Ζουμπράν π. Ρωμανός [Λίβανος]
Καραγκούνης Κωνσταντίνος
Κωνσταντινίδης Αντώνιος
Λαμπράκης Χάρης
Μπλαγκόγιεβιτς Γκόρντανα [Σερβία]
Παππάς Μιλτιάδης
Πατρώνας Γεώργιος
Πλεμμένος Ιωάννης
Σπυράκου Ευαγγελία
Τζανάκος Παναγιώτης (Άρχων Μαΐστωρ Μ.τ.Χ.Ε.)
Τσιαμούλης Χρήστος

Το πρόγραμμα διοργανώνεται και εφέτος υπό την φροντίδα του Πρωτοψάλτου και Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης, Κωνσταντίνου Αθ. Αγγελίδη, και του Πρωτοψάλτου και Μουσικολόγου, Γεωργίου Β. Σάββα.

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος 2024 – Μάιος 2025

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ:

g_savvas@yahoo.gr & 0030 697 27 43 153

Διαδώστε: