23/10/2024 23/10/2024 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και την αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Διευθυντού του Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασιλείου Χαβάτζα, συνεχίζονται για δωδέκατη χρόνια οι επισκέψεις στους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας. Υπεύθυνος του προγράμματος αυτού είναι ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου. Οι...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2024 - 14:36

Σεργιάνι αγάπης στους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας

Διαδώστε:
Σεργιάνι αγάπης στους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και την αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Διευθυντού του Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασιλείου Χαβάτζα, συνεχίζονται για δωδέκατη χρόνια οι επισκέψεις στους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας.

Υπεύθυνος του προγράμματος αυτού είναι ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Οι επισκέψεις αυτές γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ μαζί με τους υπεύθυνους ιερείς των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τα μέλη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων καθώς και ομάδες νέων που συνεπικουρούν στη διακονία του προγράμματος. Προσφέρονται στους αναγκεμένους αυτούς αδελφούς του Χριστού δέματα αγάπης με τροφές και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να ανακουφιστεί ο πόνος τους κατά το δυνατόν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περισσότερο την ανάγκη της αγάπης του Λόγου και του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας παρά την ανάγκη να κορέσουν την πείνα τους.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε μαζί μας στις επισκέψεις αυτές τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Παύλο, ο οποίος έχει αγκαλιάσει αυτή τη διακονία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Πολλές ευχαριστίες αξίζουν στους υπεύθυνους και δραστήριους ιερείς των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων οι οποίοι με περισσή αγάπη, ετοιμάζουν τα δέματα που προσφέρονται στους αδελφούς του Χριστού.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον λόγο του Θεού «ὁ ἐλεῶν πτωχῷ δανείζει Θεῶ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων