24/01/2024 24/01/2024 Συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο θα έχει αύριο, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 9:30 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε επισκεφθεί τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το περασμένο καλοκαίρι όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα. Κατά την σημερινή του επίσκεψη στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 12:55

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο αύριο ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο αύριο ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο θα έχει αύριο, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 9:30 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε επισκεφθεί τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το περασμένο καλοκαίρι όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα.

Κατά την σημερινή του επίσκεψη στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ρωτήθηκε για τα όσα συζητούνται στην Ελλάδα σχετικά με τον γάμο ομοφύλων. «Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή. Η ιεραρχία της Ελλάδος ήδη απεφάνθη και αποφάσισε χθες. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη. Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα η συζήτηση είναι για την βάπτιση των παιδιών, είναι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επομένως είναι άλλο θέμα», δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Μετά την τετραήμερη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, όπου επισκέφθηκε στις Μονές Ξενοφώντος, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου και Παντοκράτορος, από χθες, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ αυτών και με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Διαβάστε επίσης: Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος για γάμο ομοφύλων και επίσκεψη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων