17/09/2024 17/09/2024 Συνάντηση με Συνέδρους που συμμετέχουν στο 26ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Κανονικού Δικαίου με θέμα: “THE PAST, PRESENT, AND FUTURE OF CANON LAW: AN EVOLVING CHURCH MINISTRY”, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μητροπολίτης...
17 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2024 - 21:03

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους Συνέδρους του 26ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Κανονικού Δικαίου

Διαδώστε:
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους Συνέδρους του 26ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Κανονικού Δικαίου

Συνάντηση με Συνέδρους που συμμετέχουν στο 26ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Κανονικού Δικαίου με θέμα: “THE PAST, PRESENT, AND FUTURE OF CANON LAW: AN EVOLVING CHURCH MINISTRY”, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ως πρόεδρος της Εταιρείας Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών για την τρέχουσα περίοδο, αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρείας, αλλά και στις δράσεις της και μίλησε για το Διεθνές Συνέδριο που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην χώρα, καθώς και τους στόχους του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους και κυρίως τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την διεξαγωγή του Συνεδρίου τονίζοντας ότι πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία δεν είναι μόνο επαινετή, αλλά και αναγκαία στην εποχή μας.

Σημείωσε, ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής είναι η απόσταση των ανθρώπων μεταξύ τους και μίλησε για τις τραγικές συνέπειες που έχει αυτό το φαινόμενο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το τραγικότερο είναι πως «αντί να λυπούμαστε και να προσπαθούμε με διάφορες εκδηλώσεις να συναντηθούμε και να συζητήσουμε, αφήνουμε τις διαιρέσεις να πληθαίνουν και να μεγαλώνουν» και προσέθεσε ότι «γι’ αυτό, λοιπόν, αυτές οι προσπάθειες είναι πολύτιμες και επιθυμητές».

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Μέγας Εκκλησιάρχης Αρχιμανδρίτης Αέτιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Συνέδριο, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έναρξη του Συνεδρίου της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου Ανατολικών Εκκλησιών

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό του Χρήστου Μπόνη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων