Εκκλησία της Ελλάδος
04 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΙΣ Οκτωβρίου

Διαδώστε:

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου. Η ΔΙΣ αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

Κατά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρα δεν έγιναν ανακοινώσεις, ωστόσο η ΔΙΣ ανακοίνωσε περί της συμμετοχής των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Συνέδριο του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ.

Συγκεκριμένα, με την παρουσία τεσσάρων Προκαθημένων ( Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Πατριάρχη Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεοδώρου,  Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου), εκπροσώπων επτά Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και την παρουσία των επικεφαλής των Αυτονόμων Ορθοδόξων Εκκλησιών θα λάβει χώρα το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, με γενικό τίτλο: «Η Ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 11 έως 14 Οκτωβρίου 2023.

Την Ημιαυτόνομο Εκκλησία της Κρήτης θα εκπροσωπήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος μετά τουΜητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Διαβάστε αναλυτικά: Η ΔΙΣ περί της συμμετοχής των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Συνέδριο του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ – Θα παραστούν 4 Προκαθήμενοι

Διαδώστε: