04/02/2024 04/02/2024 Σε όλους τους Ιερούς Ναούς διαβάστηκε σήμερα, Κυριακή μετά την εορτή των Τριών Ιεραρχών όπου η Εκκλησία αφιερώνει στις Αγίες Μητέρες τους, Νόνα, Εμέλεια και Ανθούσα, η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του “γάμου” ομόφυλων ζευγαριών, ενώ διανεμήθηκε και σχετικό φυλλάδιο. Το προς ψήφιση νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο...
04 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2024 - 13:22

Τη Δευτέρα τίθεται προς επεξεργασία στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον “γάμο” ομόφυλων ζευγαριών – Αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς η σχετική Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Τη Δευτέρα τίθεται προς επεξεργασία στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον “γάμο” ομόφυλων ζευγαριών – Αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς η σχετική Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς διαβάστηκε σήμερα, Κυριακή μετά την εορτή των Τριών Ιεραρχών όπου η Εκκλησία αφιερώνει στις Αγίες Μητέρες τους, Νόνα, Εμέλεια και Ανθούσα, η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του “γάμου” ομόφυλων ζευγαριών, ενώ διανεμήθηκε και σχετικό φυλλάδιο.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

“Ἡ χριστιανική παραδοσιακή οἰκογένεια ἀποτελεῖται ἀπό πατέρα, μητέρα καί παιδιά, καί σέ αὐτήν τήν οἰκογένεια τά παιδιά ἀναπτύσσονται, γνωρίζοντας τήν μητρότητα καί τήν πατρότητα πού θά εἶναι ἀπαραίτητα στοιχεῖα στήν μετέπειτα ἐξέλιξή τους.”, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην Εγκύκλιο. Αναπτύσσοντας την Θεολογία του Μυστηρίου του Γάμου, τονίζεται ότι “Ἡ Ἐκκλησία βασίζεται σέ αὐτήν τήν Παράδοση, πού δόθηκε ἀπό τόν Θεό στούς Ἁγίους, καί δέν μπορεῖ νά ἀποδεχθῆ κάθε ἄλλη μορφή Γάμου, πολλῷ δέ μᾶλλον τόν λεγόμενο «ὁμοφυλοφιλικό γάμο».”

Στο θέμα του λεγομένου «πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων», η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει, από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους. “Γι’ αυτό η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρόσφατη απόφασή της με ομόφωνο και ενωτικό τρόπο, για λόγους τους οποίους αιτιολόγησε, δήλωσε ότι «είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο».”, αναφέρει.

“Τα παιδιά καταδικάζονται να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα και μητέρα”

“Ἐπί πλέον, ἡ θέσπιση τῆς «υἱοθεσίας παιδιῶν» «καταδικάζει τά μελλοντικά παιδιά νά μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ἤ μητέρα σέ ἕνα περιβάλλον σύγχυσης τῶν γονεϊκῶν ρόλων», ἀφήνοντας δέ ἀνοικτό παράθυρο γιά τήν λεγόμενη «παρένθετη κύηση», πού θά δώση κίνητρα «γιά τήν ἐκμετάλλευση εὐάλωτων γυναικῶν» καί ἀλλοίωση τοῦ ἱεροῦ θεσμοῦ τῆς οἰκογενείας”, υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο.

Στην τελευταία θέση της η Εκκλησία της Ελλάδος τονίζει το ενδιαφέρον της για την οικογένεια η οποία αποτελεί το κύτταρο της Εκκλησίας, της κοινωνίας και του Έθνους και προτρέπει την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το Δημογραφικό που ομοιάζει με “βόμβα” που είναι έτοιμη να εκραγεί.

“ὄχι μόνο ὁ λεγόμενος «γάμος τῶν ὁμοφυλοφίλων» εἶναι ἀνατροπή τοῦ Χριστιανικοῦ Γάμου καί τοῦ θεσμοῦ τῆς πατροπαράδοτης ἑλληνικῆς οἰκογένειας, ἀλλάζοντας τό πρότυπό της, ἀλλά καί διότι ἡ ὁμοφυλοφιλία ἔχει καταδικαστῆ ἀπό τήν σύνολη ἐκκλησιαστική παράδοση, ἀρχῆς γενομένης ἀπό τόν Ἀπόστολο Παῦλο (Ρωμ. α΄, 2432), καί ἀντιμετωπίζεται μέ τήν μετάνοια, ἡ ὁποία εἶναι ἀλλαγή τρόπου ζωῆς. Ἐννοεῖται, βέβαια, ὅτι ὑφίσταται ἡ βασική ἀρχή ὅτι, ἐνῶ ἡ Ἐκκλησία καταδικάζει τήν κάθε ἁμαρτία ὡς ἀπομάκρυνση τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τό Φῶς καί τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, συγχρόνως ἀγαπᾶ τόν κάθε ἁμαρτωλό, διότι καί αὐτός ἔχει τό «κατ’ εἰκόνα Θεοῦ» καί μπορεῖ νά φθάση στό «καθ’ ὁμοίωσιν», ἐάν συνεργήση στήν Χάρη τοῦ Θεοῦ”, καταλήγει.

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο στο σχετικό ρεπορτάζ του ope.gr ΕΔΩ

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους βουλευτές

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που είχε λάβει η έκτακτη Ιεραρχία της 23ης Ιανουαρίου, η Ιερά Σύνοδος, απέστειλε Επιστολή προς τους βουλευτές μέσα στην οποία εξηγεί γιατί είναι αντίθετη απέναντι στη θέσπιση ενός τέτοιου νόμου. Μέσα από οκτώ θέσεις με επιχειρήματα, τονίζει προς τους Βουλευτές ότι “το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδεμόνες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων”. 

Διαβάστε το σχετικό ρεποετάζ του ope.gr ΕΔΩ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου. Oπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου. Δείτε εδώ το νομοσχέδιο

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση στην οποία συνολικά υποβλήθηκαν 8.914 σχόλια. Ωστόσο, όπως μπορεί να διαπιστωθεί και από τα σχόλια, χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το νομοσχέδιο. (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση).

Εκτός από τους πολίτες σημαντική μερίδα Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ άλλοι βουλευτές θα επιλέξουν τον δρόμο της αποχής. Μεταξύ αυτών, όπως έχει δηλώσει δημόσια, θα είναι και ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει, όπως και Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν χωρίς την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, με ορισμένους να έχουν γνωστοποιήσει ήδη ότι θα καταψηφίσουν. Κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ.

Οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Θηβών μίλησαν για τις εξελίξεις στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μιλώντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, και στο Pemptousia FM, καυτηρίασε τα σχόλια ορισμένων ιεραρχών στις δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ανέλυσε το θεολογικό μέρος του ανακοινωθέντος της έκτακτης Ιεραρχίας του Ιανουαρίου.

Για την επιχειρούμενη αποδόμηση της οικογένειας, τις ανατροπές στις θεσμοθετημένες αρχές, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της πατρίδας μας που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό, μίλησε στο ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Καλεσμένος στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε τις απόψεις του επί του φλέγοντος ζητήματος και τις συνέπειες που θα επιφέρει στην κοινωνίας μας η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων.

Ακούστε ένα απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: 

“Ο “γάμος ομοφυλοφίλων” ανατρέπει το Χριστιανικό γάμο και το πρότυπο της οικογένειας” – Η Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον λαό της

ΙΣΚΕ για “γάμο” ομοφυλοφίλων: “Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μια αυταπάτη στην οποία είναι καθηλωμένα τα ζευγάρια ιδίου φύλου”

Έκτακτη Ιεραρχία-ρεπορτάζ ope.gr: Απόλυτη ταύτιση Ιεραρχών με την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας

Μεγάλο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη στην Αθήνα

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων