14/05/2024 14/05/2024 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα είχε, στις 10 Μαΐου 2024, η επιστημονική ομάδα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες. Η ομάδα αποτελούμενη από τους: κα Καλλιόπη Μαυραγκά, κ. Χρήστο Νάσιο και κ. Σέργιο Βοΐλα, αφού μετέφερε τις Αναστάσιμες ευχές του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών...
14 Μαΐου, 2024 - 8:51

Το Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Διαδώστε:
Το Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα είχε, στις 10 Μαΐου 2024, η επιστημονική ομάδα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Η ομάδα αποτελούμενη από τους: κα Καλλιόπη Μαυραγκά, κ. Χρήστο Νάσιο και κ. Σέργιο Βοΐλα, αφού μετέφερε τις Αναστάσιμες ευχές του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις δράσεις του Κέντρου στο πλαίσιο της υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επίσης, τα στελέχη του Κέντρου ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο Βελγίου για τις επί δεκαετία και πλέον εκπαιδευτικές δράσεις του Διορθοδόξου Κέντρου στον άξονα των εκπαιδευτικών δράσεων, ενώ αρμοδίως ανακοίνωσαν τη συμμετοχή του σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη των Αβραμιαίων θρησκειών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως, συζητήθηκε η προοπτική και η συμμετοχή του Διορθοδόξου Κέντρου στην «Επιτροπή των Αντιπροσωπειών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει» (CROCEU), Πρόεδρος της οποίας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε την ευλογία να συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα για την ιστορική μαρτυρία της Ορθοδοξίας στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες και να ξεναγηθεί στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου και στην ενορία της Αγίας Μαρίνας. Στη συνάντηση παρευρέθη επίσης ο Αρχιμανδρίτης π. Αιμιλιανός Χατζηβασιλείου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων