08/03/2022 08/03/2022 Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, εκπροσώπου του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β´, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Σάββα Δαμασκηνού, πολιού Εφημερίου αυτού και καθηγητού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Ο Θεοφιλέστατος στο επίκαιρο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στις οντολογικές συνέπειες...
08 Μαρτίου, 2022 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2022 - 14:10

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Σάββα Δαμασκηνού

Διαδώστε:
Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Σάββα Δαμασκηνού

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, εκπροσώπου του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β´, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Σάββα Δαμασκηνού, πολιού Εφημερίου αυτού και καθηγητού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Ο Θεοφιλέστατος στο επίκαιρο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στις οντολογικές συνέπειες της Πτώσεως και της Εξόδου των Πρωτοπλάστων από του Παραδείσου της τρυφής και κάλεσε τους πιστούς να εισέλθουν στο στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής όχι μόνο με την νηστεία των τροφών αλλά κατά την ρήσι του Μεγάλου Βασιλείου με «την των κακών αλλοτρίωσιν».

Επίσης σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μακαριστού Γέροντος, τονίσας ιδιαιτέρως το λειτουργικό του ήθος και την προσφορά του εις την Βιβλική Θεολογία και την Εκπαίδευση. Ευχήθηκε να τελειώσει το συντομότερο η δοκιμασία των εν Ουκρανία αδελφών από τα δεινά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν εκλεκτοί συνάδελφοι και φίλοι του μακαριστού Γέροντος, μαθητές και πνευματικά τέκνα αυτού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων