09/12/2022 09/12/2022 Στη 2η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για το έτος 2022, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Ηράκλειο, έδωσε το παρόν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου Β΄. Η παρουσία του Ι.Π.Ε. στις επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 20:38

Το Ι.Π.Ε. στην Ιερατική Σύναξη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαδώστε:
Το Ι.Π.Ε. στην Ιερατική Σύναξη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Στη 2η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για το έτος 2022, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Ηράκλειο, έδωσε το παρόν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου Β΄.

Η παρουσία του Ι.Π.Ε. στις επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την Ιερατική Σύναξη μίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος ενημέρωσε τους κληρικούς για τρέχοντα ζητήματα της τοπικής Εκκλησίας, τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς, και έδωσε τις πατρικές συμβουλές του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, τον οποίο ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία και για την προθυμία του να προσφέρει τις επιμορφωτικές δράσεις Ι.Π.Ε. και στην Κρήτη. Επίσης καλωσόρισε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, τον ευχαρίστησε που έδωσε το παρόν στη σύναξη και του έδωσε τον λόγο.

Ο π. Θεολόγος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και παρουσίασε στους πατέρες το Ι.Π.Ε., τους στόχους του και τις δράσεις του. Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το Ι.Π.Ε. διαθέτει 30 θεματικές ενότητες για θέματα που αφορούν στην ζωή της Εκκλησίας αλλά και σε σύγχρονα προβλήματα, ενώ ήδη ετοιμάζονται άλλα 20.

Στους 180 πατέρες που συμμετείχαν στη σύναξη δόθηκε από το Ι.Π.Ε. ένα πλήρης φάκελος με ενημερωτικό υλικό για τα προγράμματα του Ι.Π.Ε. και με σχετική αίτηση για συμμετοχή σε αυτά. Ιδιαίτερα σημαντικό οργανωτικό ρόλο σε αυτό είχε ο εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης συντονιστής των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. Αιδεσ. Πρωτοπρ. Μιχαήλ Παπαθεοχάρης.

Ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (εξομολογητική)» από τις αρχές του νέου έτους.

Η συνεργασία Ι.Π.Ε. και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης γίνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων