Εκκλησία της Ελλάδος
04 Οκτωβρίου, 2024

Το «Καρέλλειο» στην Ημερίδα της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών για την Τρίτη Ηλικία

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας το «Καρέλλειο» παρευρέθηκε στην Ημερίδα «Εθελοντισμός, 3η Ηλικία, άνοια» που διοργάνωσε η Εθελοντική Διακονία Ασθενών στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» παρέθεσε ενημερωτική ομιλία για τη λειτουργία της μνήμης, τους τρόπους πρόληψης της άνοιας, τα στάδια και τα συμπτώματά της, καθώς και το φορτίο των φροντιστών ενώ έγινε και παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχονται από τη Μονάδα. Στη συνέχεια, χορηγήθηκαν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για την άνοια. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Ακολουθώντας την προτροπή και το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, το επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» εδώ και δέκα χρόνια επισκέπτεται περιοχές εντός και εκτός Αττικής με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Παράλληλα, πραγματοποιεί δωρεάν τεστ μνήμης στους κατοίκους των περιοχών που είναι άνω των 60 ετών με στόχο την έγκυρη πρόληψη της νόσου.

Διαδώστε: