01/03/2020 01/03/2020 Τον απλό ιερέα και άγιο της Εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά γιόρτασαν στον ναό όπου ιερουργούσε, τον Άγιο Ιωάννη Κυνηγού, στην οδό Βουλιαγμένης. Πολύς κόσμος είχε σχηματίσει ουρά από νωρίς για να προσκυνήσει και να αποθέσει τον πόνο του στο ιερό λείψανο του αγίου Νικολάου Πλανά που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ενός σύγχρονου αγίου που...
01 Μαρτίου, 2020 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 16:14

“Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς ήταν γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς ήταν γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης”

Τον απλό ιερέα και άγιο της Εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά γιόρτασαν στον ναό όπου ιερουργούσε, τον Άγιο Ιωάννη Κυνηγού, στην οδό Βουλιαγμένης.

Πολύς κόσμος είχε σχηματίσει ουρά από νωρίς για να προσκυνήσει και να αποθέσει τον πόνο του στο ιερό λείψανο του αγίου Νικολάου Πλανά που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ενός σύγχρονου αγίου που με την ταπείνωσή του κέρδισε την αγιότητα.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος ενώ συμμετείχαν ιερείς του ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη που έτρεφε ο παπά Νικόλας Πλανάς για όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι για τον χριστιανό η Σαρακοστή είναι ο δρόμος προς τον Θεό.

«Κάθε μέρα για τον Παπανικόλα ήταν επιστροφή στον παράδεισο» τόνισε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε πως «ο Άγιος Νικόλαος ήταν η γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης».

Στις 29 Αυγούστου του 1992, τα ιερώτατα και θαυματουργά Λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά τοποθετήθηκαν σε ασημένια λάρνακα, που σήμερα βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού.

Φωτογραφίες – Βίντεο – Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων