Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
01 Απριλίου, 2022

Δοξολογία για την Επέτειο της 1ης Απριλίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Διαδώστε:

Με πανηγυρικές Δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και παρελάσεις, ο κυπριακός ελληνισμός τιμά την 67η Εθνική Επέτειο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Εκκλησιαστικοί φορείς, κόμματα και οργανώσεις αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου και προσπαθούν να διδαχθούν από τη θυσία και τον αγώνα τους.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, εκπροσωπών τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Βασίλειο,. Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Νατάσα Πηλείδου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος του Γυμνασίου Παραλιμνίου, κα Χριστίνα Κουρουμά.

Παρέστησαν οι Δημοτικές αρχές, βουλευτές, εκπρόσωποι του στρατού της αστυνομίας, των εκπαιδευτηρίων, ο πρώην υπουργός κ.α Ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο αγωνιστών ΕΟΚΑ στην πλατεία Μητροπόλεως.

Διαδώστε: