21/07/2024 21/07/2024 Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου π. Επιφάνιος Παπαντωνίου προέστη σήμερα του ετήσιου εθνικοθρησκευτικού μνημοσύνου των ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974 Δημητρίου Βρακά και Κυριάκου Καμηλάρη, στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου στον Συνοικισμό Φρενάρους. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λευκονοίκου Πιερής Γυψιώτης, η τέως δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ο Αντιδήμαρχος Φρενάρους Κώστας Μιχαήλ, οικογένειες...
21 Ιουλίου, 2024 - 17:47

Εθνικοθρησκευτικά μνημόσυνα σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας

Διαδώστε:
Εθνικοθρησκευτικά μνημόσυνα σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας

Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου π. Επιφάνιος Παπαντωνίου προέστη σήμερα του ετήσιου εθνικοθρησκευτικού μνημοσύνου των ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974 Δημητρίου Βρακά και Κυριάκου Καμηλάρη, στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου στον Συνοικισμό Φρενάρους.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λευκονοίκου Πιερής Γυψιώτης, η τέως δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ο Αντιδήμαρχος Φρενάρους Κώστας Μιχαήλ, οικογένειες των ηρώων κ.α

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο τέως εκπαιδευτικός και σύζυγος της θυγατέρας του ήρωα Δημητρίου Βρακά, Δημήτρης Κυριάκου.

Τους πεσόντες και δολοφονηθέντες Δερυνειώτες του 1974 μνημόνευσε αποδίδωντας τιμή στη θυσία τους το τοπικό διαμέρισμα Δερύνειας, ανήμερα της θλιβερής 50ης μαύρης επετείου το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Ιουλίου 2024. Το ιερό μνήμόσυνο τελέστηκε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Δερύνεια. Εψάλλη επίσης δέηση για ανεύρεση των και επιστροφή των Αγνοουμένων Δερυνειωτών του 1974.

Εκ μέρους του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Νικολέττος, ο Αντιδήμαρχος Δερύνειας κ. Νίκος Λίλης και ο Αντιδήμαρχος Φρενάρους κ. Κώστας Μιχαήλ καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων