Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
08 Ιουλίου, 2024

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου περί Πολιτικών Γάμων

Διαδώστε:

Ανακοίνωση σχετικά με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και αφορά τέλεση “γάμου” μεταξύ δυο γυναικών στο προαύλιο του εξωκλησίου του Αγίου Επιφανίου στην Αγία Νάπα, εξέδωσε η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. 

“Το εν λόγω γεγονός (με συγκεχυμένες βέβαια πληροφορίες) περιήλθε στην αντίληψη της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βασίλειος επέστησε ήδη την προσοχή στους δυο νεοσύστατους δήμους με κοινοποίηση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ενημερώνοντας ότι, απαγορεύεται ρητά η τέλεση πολιτικών γάμων – έστω και αν τους ζητηθεί- έξω από εκκλησίες και παρεκκλήσια της μητροπολιτικής μας περιφέρειας”, αναφέρεται.

“Επίσης οποιασδήποτε μορφής άλλη εκδήλωση, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη σχετική έγγραφη άδεια από την Ιερά Μητρόπολη και συγκατάθεση από την ενορία”, τονίζεται.

“Τέλος ο Πανιερώτατος εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε αναίσχυντη προσβολή μνημείων θρησκευτικής λατρείας και εξαίρει τη σημασία της σωστής προβολής και προώθησης των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από όποιονδήποτε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαδώστε: