Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
28 Οκτωβρίου, 2024

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Παραλίμνι

Διαδώστε:

Με το αίσθημα της πατριωτικής υπερηφάνειας εορτάστηκε το ηρωϊκό έπος του ’40 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου την Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 .

Το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, οι βουλευτές Ζαχαρίας Κουλίας και Ονούφριος Κουλλά, ο Στρατιωτικός Διοικητής Μανώλης Μανώλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αστυνόμος Α’ Γιώργος Οικονόμου, ο Σταθμάρχης του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου Γιάννης Καπίλλας, Διευθυντές Σχολείων, Θρονικοί και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αγωνιστών ηρώων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Παραλιμνίου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση με την συμμετοχή του στρατού, των σχολείων, Προσκοπικών Συστημάτων, Σωματείων και Κατηχητικών στην λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Διαδώστε: