07/07/2024 08/07/2024 Στον ιστορικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών και έλαβε τη χάρη της Αρχιερωσύνης, μετέβη την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, o Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συνοδευόμενος από τον διάκονό του π. Θεοφάνη Παπαντωνίου. Ο Πανιερώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και προέστη του 29ου μνημοσύνου του αειμνήστου πατρός του...
07 Ιουλίου, 2024 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 13:00

Το μνημόσυνο Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821 τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Διαδώστε:
Το μνημόσυνο Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821 τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Στον ιστορικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών και έλαβε τη χάρη της Αρχιερωσύνης, μετέβη την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, o Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συνοδευόμενος από τον διάκονό του π. Θεοφάνη Παπαντωνίου.

Ο Πανιερώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και προέστη του 29ου μνημοσύνου του αειμνήστου πατρός του Αντωνίου και των μνημοσύνων του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού, των Μητροπολιτών, κληρικών και λαϊκών που απαγχονίστηκαν ή σφαγιάστηκαν την 9η Ιούλιο του 1821 και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

Με τον Πανιερώτατο συλλειτούργησαν ο επί σειρά ετών χρηματίσας διακονός του Πρωτ. Χριστός Βούργιας και οι εφημέριοι του Iερού Nαού Πρωτ. Ξάνθος Ονησιφόρου και Πρεσβ. Θεόδωρος Πιτταράς.

Ακολούθησε Τρισάγιο, στον περίβολο ανατολικά της Εκκλησίας, όπου ευρίσκεται το Μαυσωλείο των Εθνομαρτύρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων