Ι.Μ. Λεμεσού
09 Οκτωβρίου, 2024

Αφιερωμένο στην κατεχόμενη Κύπρο το 2ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ της Μητρόπολης Λεμεσού

Διαδώστε:

Με τίτλο ” Μισός αιώνας κατοχής … Μισός αιώνας ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης, την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024. 

Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην κατεχόμενη Κύπρο με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή και κατοχή. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν τις πλούσιες δραστηριότητες και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι 8 κατεχόμενοι Δήμοι για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού απένειμε τιμητική διάκριση στην Ειρήνη Μάντολες, αναγνωρίζοντας τη σημαντική της συνεισφορά στον αντικατοχικό αγώνα της Κύπρου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παραστάσεις παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, διαγωνισμούς, κυπριακά εδέσματα αλλά και πολλές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν περίπτερα γεμάτα ιστορία και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια να γνωρίσουν την παράδοση της Κύπρου.

“Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές όπου ξεπέρασαν τους 180 και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Διαδώστε: