Ι.Μ. Λεμεσού
13 Νοεμβρίου, 2020

Μήνυμα Μητροπολίτου Λεμεσού για τα νέα μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Κατά την Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, πολιούχου Λεμεσού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ Αθανάσιος απηύθυνε χθες 12/11/2020 μήνυμα προσευχής και μετανοίας κατά της “πανδημίας” με αφορμή τα νέα μέτρα. 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

«Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, Πατέρας, Προστάτης και Κηδεμόνας της πόλεως μας, να ευλογεί την πόλη, την Εκκλησία και τον κόσμο όλο και την πατρίδα μας. Και να δώσει υγεία και ειρήνη στο κόσμο και στο τόπο τον δικό μας.

Βέβαια οι μικρές αυτές ταλαιπωρίες που περνούμε είναι και για να μας δοκιμάσουν πνευματικά και για να μας διδάξουν, ότι τελικά την ελπίδα μας πρέπει να την έχουμε στο Θεό και όχι στα ανθρώπινα πράγματα. Και τα ανθρώπινα είναι καλά, και τα ανθρώπινα πρέπει να τα κάνουμε. Ότι εξαρτάτε από το χέρι μας, ότι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και η πολιτεία να το κάνουμε.

Αλλά η ελπίδα μας να είναι στο Θεό και στους Αγίους του Θεού και στην Παναγία Μητέρα μας.

Και αυτό λοιπόν, αυτή η περίοδος που μένουμε από το βράδυ, από σήμερα, που είναι μια περίοδος κάπως δύσκολη για όλους μας και θλιβερή. Ας γίνει αφορμή προσευχής. Πολύς προσευχής. Αν προσευχηθούμε με την καρδιά μας, θα λήξει το πρόβλημα.

Προσευχή Χρειάζεται. Το μικρόβιο θα φύγει εάν προσευχηθούμε. Θέλουμε ανθρώπους προσευχής. Προσευχή πύρινη. Με ταπείνωση και μετάνοια. Αυτό μας χρειάζεται και όλα τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν.

Εύχομαι αδερφοί μου, να αναδείξει ο Θεός, πεπυρωμένες καρδίες προσευχής και μετανοίας, και να φύγουν αυτά τα κακά που πολεμούν τον κόσμο όλο. Και να μας δώσει ο Θεός σύνεση και σοφία, να ζούμε το χρόνο της ζωής μας εν ειρήνη και μετανοία, ευάρεστο στο Θεό και ευάρεστο στην Εκκλησία».

 

Διαδώστε: