19/06/2023 20/06/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη την Κυριακή Β’ Ματθαίου, 18 Ιουνίου 2023, στον συνοικισμό Κολοσσίου όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Οσίας Φωτεινής. Αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στο κάλεσμα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου, Ανδρέα, Ιακώβου και Ιωάννη από τον Ιησού, ο...
19 Ιουνίου, 2023 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 6:06

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για το κάλεσμα των πρώτων Αποστόλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για το κάλεσμα των πρώτων Αποστόλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη την Κυριακή Β’ Ματθαίου, 18 Ιουνίου 2023, στον συνοικισμό Κολοσσίου όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Οσίας Φωτεινής.

Αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στο κάλεσμα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου, Ανδρέα, Ιακώβου και Ιωάννη από τον Ιησού, ο Πανιερώτατος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το μυστικό των Αγίων είναι η ευθεία καρδία». Πρόσθεσε δε ότι «η Χάρις του Θεού δίδεται σε αυτούς που επιζητούν τη Χάρη, σε αυτούς που θέλουν να γίνουν μαθητές Του, σε αυτούς που ζητούν να Τον ακολουθήσουν».

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, Κάτω Πολεμιδίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων