02/09/2024 02/09/2024 Με μελωδίες και ήχους κυπριακής παραδοσιακής μουσικής πλημμύρισε τις βραδυνές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 2024 ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια, στον οποίο προϊστάμενος είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, με συνεφημερίους τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Παζαρά και τον Οικονόμο Πέτρο Καριούκι....
02 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2024 - 13:31

Δεύτερη ετήσια Μουσικοχορευτική βραδιά της ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πάνω Λακατάμειας

Διαδώστε:
Δεύτερη ετήσια Μουσικοχορευτική βραδιά της ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πάνω Λακατάμειας

Με μελωδίες και ήχους κυπριακής παραδοσιακής μουσικής πλημμύρισε τις βραδυνές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 2024 ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια, στον οποίο προϊστάμενος είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, με συνεφημερίους τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Παζαρά και τον Οικονόμο Πέτρο Καριούκι.

Η εκδήλωση περιλάμβανε φαγητό, τραγούδια και κυπριακούς χορούς.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού και τους συνεφημερίους του, την εκκλησιαστική επιτροπή, τα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών και τα μέλη του λαογραφικού ομίλου της ενορίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο πατήρ Διονύσιος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την παρουσία του, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ενορία, τον κόσμο που στήριξε την εκδήλωση και υπογράμμισε το εξής: «Όπως η μπόρα της σημερινής ημέρας βοήθησε έτσι ώστε τα γασεμια να ελευθερώσουν τις μυρωδιές τους έτσι και οι μπόρες, δηλαδή οι πειρασμοί, εχουν σκοπό να μας εκγυμνασουν πνευματικά αφού στο τέλος βασιλεύει ο ήλιος της δικαιοσύνης ο Χριστός ο οποίος φανερώνει πάντοτε την αλήθεια».

Το συντονισμό των τραγουδιών και των χορών είχε ο δεξιός ψάλτης του Ναού, κ. Γιώργος Κουρόγιωργας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων