Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής
10 Οκτωβρίου, 2024

Η πανήγυρις των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας Τσερίου

Διαδώστε:

Στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Τρίτη το απόγευμα, 8 Οκτωβρίου 2024, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα της αγιότητας στη ζωή του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, παρέστησαν η Δήμαρχος Λακατάμειας, κα Φωτούλα Χατζήπαπα, και οι Αντιδήμαρχοι Λακατάμειας κ. Αλκιβιάδης Αλκιβιάδης, Τσερίου κ. Μιχάλης Ξυψιτής, και Συν. Ανθουπόλεως κα Φρόσω Αρμοστή, ο τέως Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ και ο πρώην Δήμαρχος Τσερίου κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου.

Ανήμερα της πανηγύρεως, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο στίχο του Αποστολικού αναγνώσματος «οἱ δὲ τοῦ Χριστοῦ τὴν σάρκα ἐσταύρωσαν σὺν τοῖς παθήμασι καὶ ταῖς ἐπιθυμίαις».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων πέριξ του Ναού.
Ανάμεσα στο πλήθος παρέστη ο Αντιδήμαρχος Τσερίου, κ. Μιχάλης Ξυψιτής, και ο τέως Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ.

 

Διαδώστε: