Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής
14 Ιουλίου, 2024

Μνήμη των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ’ Οικουμενικής Συνόδου στο Καλό Χωριό Ορεινής

Διαδώστε:

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοινότητα του Καλού Χωριού Ορεινής πλαισιωμένος από τον Οικονόμο Λοΐζο Πολυκάρπου και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων της κοινότητος Ανδρέα Κ. Βιολάρη, Μιχαλάκη Τυρίμου, Δημητρίου Θωμά Ιωάννου, Νικοδήμου Χαραλάμπους, και των πεσόντων στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Στη συνέχεια ανέπεμψε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων της κοινότητος Νικολάου Βιολάρη και Κώστα Χαραλάμπους.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Έντιμος Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Δαμιανός.

Παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Υπουργός Υγείας, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος του Έπαρχου Λευκωσίας, οι Προέδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Καλού Χωριού, Αρεδιού, Μιτσερού και Αγίου Επιφανίου, Εκπρόσωποι των κοινοτήτων Κλήρου, Μαλούντας, Φαρμακά, Εργατών, Πέρα Ορεινής εκ μέρους της Ένωσης Αγωνιστών ΕΟΚΑ, κ. Ζήνων Νικολάου, εκ μέρους των δρομέων «Περικλής Νικολάου» ο κ. Σωκράτους, τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητος και οι οικογένειες των πεσόντων και αγνοουμένων.

Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Διαδώστε: