06/07/2024 06/07/2024 Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγιώτισσας στον Πρωταρά, τελεταρχούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου, πλαισιούμενου από τον ιερατικώς προϊστάμενο του ναού και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά ως επίσης και άλλους ιερείς Όπως ορίζει η τάξη της...
06 Ιουλίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2024 - 13:08

Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Παναγιώτισσας τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Παναγιώτισσας τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγιώτισσας στον Πρωταρά, τελεταρχούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου, πλαισιούμενου από τον ιερατικώς προϊστάμενο του ναού και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά ως επίσης και άλλους ιερείς

Όπως ορίζει η τάξη της ακολουθίας των Εγκαινίων, στον ιερό ναό κομίστηκαν τμήματα μαρτυρικών λειψάνων τα οποία καταρτίστηκαν στο ιερό δισκάριο. Στη συνέχεια τελέστηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων.

Ακολούθησε ο Όρθρος, τα Εγκαίνια και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος, ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας, Βουλευτές Αμμοχώστου καθώς επίσης και αρκετοί πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων