Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
19 Αυγούστου, 2024

Κύπρος: Αντικατοχική εκδήλωση το Σάββατο 31 Αυγούστου στο χωριό Αχερίτου

Διαδώστε:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ Συνδέσμου Ελεύθερη Αχερίτου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις Αχεριώτισσες και όλους τους Αχεριώτες για μαζική συμμετοχή στην ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 19:30 και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 8:30, “για να φωνάξουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με την κατοχή. Για να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητα μας για την επιστροφή στο χωριό μας και την επανένωση της πατρίδας μας”, συμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Το πρόγραμμα για την εκδήλωση έχει ως ακολούθως:

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 19:30, μετά τον Εσπερινό

1. Θα γίνει πορεία γύρω από την κοινότητα  με συνοδεία τους πένθιμους ήχους Μπάντας. Αφετηρία είναι το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και τερματισμός στο Μνημείο των Ηρώων.

2. Θα ακολουθήσει Βραδυνή Δοξολογία για από τους Ιερείς της κοινότητας π. Χριστόδουλο Χριστοδούλου και π. Ανδρέα Αντωνίου.

3. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με Αντικατοχικά Τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι Μαρίνα Δημητρίου και Κυριακή Ανδρέου, μαθήτριες του Λυκείου και τραγούδια που έγραψαν για την Αχεριτου οι Νέοι λαϊκοί ποιητές Τάσος Ευαγόρου και Σίμος Συμεού.

4. Κυριακή πρωί Θεία Λειτουργία και τα μνημόσυνα των ηρώων και πεσόντων στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των οποίων θα προστεί ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων.

Διαδώστε: