17/07/2024 17/07/2024 Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας προέβη και φέτος στις απαιτούμενες ενέργειες για εξασφάλιση της σχετικής άδειας από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στο ομώνυμο βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην νεκρή ζώνη. Εκατοντάδες πιστοί, προσκυνητές από τη Δερύνεια και...
17 Ιουλίου, 2024 - 20:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 19:18

Μητρόπολη Κωνσταντίας: Εκατοντάδες πιστοί στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη νεκρή ζώνη

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κωνσταντίας: Εκατοντάδες πιστοί στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη νεκρή ζώνη

Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας προέβη και φέτος στις απαιτούμενες ενέργειες για εξασφάλιση της σχετικής άδειας από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στο ομώνυμο βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην νεκρή ζώνη.

Εκατοντάδες πιστοί, προσκυνητές από τη Δερύνεια και άλλα μέρη της Κύπρου υπό το βλέμμα της Ειρηνευτικής Δύναμης, συνέρρευσαν τόσο κατά την παραμονή της εορτής Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2024 για να παρακολουθήσουν την εσπερινή ακολουθία όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα για τη Θεία Λειτουργία και το προσκύνημα.

Το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας είναι κτίσμα καθαρά Βυζαντινό με τρούλο. Πιθανώς του 12ου αιώνα. Αποτελείται από δυο ιδίου μεγέθους εκκλησάκια ενωμένα που επικοινωνούν με περάσματα. Βρίσκεται απομονωμένο στους αγρούς τρία χιλιόμετρα περίπου ανατολικά της Δερύνειας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων