31/05/2024 31/05/2024 Συνήλθε χθες Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, στην τακτική συνεδρία της, η Θρονική Επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Στη συνεδρία παρέστη και ο Διευθυντής του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου (ΚΕΤ/ΕΤΕΚ) κ. Ιωάννης Χαριλάου, ο οποίος παρουσίασε τις Οικονομικές Καταστάσεις του παρελθόντος έτους 2023. Μετά...
31 Μαΐου, 2024 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2024 - 12:30

Συνεδρία Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Συνεδρία Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Συνήλθε χθες Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, στην τακτική συνεδρία της, η Θρονική Επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στη συνεδρία παρέστη και ο Διευθυντής του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου (ΚΕΤ/ΕΤΕΚ) κ. Ιωάννης Χαριλάου, ο οποίος παρουσίασε τις Οικονομικές Καταστάσεις του παρελθόντος έτους 2023.

Μετά την Αναστάσιμη προσευχή, αναγνώστηκαν τα Πρακτικά της προηγούμενης, ΙΘ’ Συνεδρίας.

Τα μέλη της Επιτροπής δια του Πανιερωτάτου Προέδρου εξέφρασαν τη λύπη τους για τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης φέτος 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή και ευχήθηκαν «σύντομα να εξευρεθεί λύση που να σωθεί η Κύπρος από τους κινδύνους που διατρέχει και μάλιστα την τρέχουσα περίοδο που η κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή δεν είναι και η καλύτερη εξαιτίας των πολέμων στο Ισραήλ και στην Ουκρανία».

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και δράσεις της Μητροπόλεως με αφορμή τη συμπλήρωση της επετείου των 50 χρόνων: έκδοση βιβλίου για Τα θρησκευτικά μνημεία της νέας πόλης της Αμμοχώστου, διοργάνωση Κληρικολαϊκής Συνέλευσης (περί τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί) αφιερωμένη επίσης στο θέμα της κατοχής, τη φιλοξενία και διοργάνωση σημαντικών διορθόδοξων και άλλων συναντήσεων.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων