23/10/2022 23/10/2022 Ρήματα ζωής αιωνίου άκουσαν οι εκατοντάδες πιστοί οι οποία κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, από τον προσκεκλημένο στις εορταστικές εκδηλώσεις “Δημήτρια 2022”, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε, πραγματοποίησε την ομιλία του με θέμα: «Γεύσασθε και ἴδετε ὅτι χρηστός ὁ Κύριος» (Ψαλμ. 33,9)”. Με...
23 Οκτωβρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2022 - 11:11

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022: Αναστάσιμος Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο

Διαδώστε:
ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022: Αναστάσιμος Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο

Ρήματα ζωής αιωνίου άκουσαν οι εκατοντάδες πιστοί οι οποία κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, από τον προσκεκλημένο στις εορταστικές εκδηλώσεις “Δημήτρια 2022”, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

Μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε, πραγματοποίησε την ομιλία του με θέμα: «Γεύσασθε και ἴδετε ὅτι χρηστός ὁ Κύριος» (Ψαλμ. 33,9)”.

Με τον μοναδικό και χαρισματικά μεταδοτικό λόγο του, κατήχησε ορθόδοξα το πολυπληθές ακροατήριο για την φιλανθρωπία και φιλευσπλαχνία του Κυρίου απέναντι στον μετανοούντα αμαρτωλό, αναφέροντας πλειάδα παραδειγμάτων αγίων μορφών τόσο από το Γεροντικό, όσο και από την Αθωνική πολιτεία.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν και ο διάλογος που αναπτύχθηκε μετά την ομιλία του Πανιερωτάτου ανάμεσα σ’αυτόν και το ακροατήριο. Δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεων, δίνοντας υπέροχες και πειστικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 το πρωί, στη Θεία Λειτουργία, θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, το δε απόγευμα ώρα 7.00, ο Πανιερώτατος θα αναπτύξει το θέμα: “Γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδὸνἐν ᾗ πορεύσομαι» (Ψαλμ. 142,8)” και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί το “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού.

Η 21η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησεο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Γεώργιος Κοσσένας και Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων