31/08/2021 31/08/2021 Με αφορμή την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εόρτασε ιδιαιτέρως και φέτος την μνήμη του Αγίου, με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, καθώς και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Νεαπόλεως κ. Πορφύριο να προεξάρχουν στη τέλεση των περισσοτέρων πανηγυρικών ακολουθιών. Στον Ιερό...
31 Αυγούστου, 2021 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2021 - 9:50

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Με αφορμή την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εόρτασε ιδιαιτέρως και φέτος την μνήμη του Αγίου, με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, καθώς και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Νεαπόλεως κ. Πορφύριο να προεξάρχουν στη τέλεση των περισσοτέρων πανηγυρικών ακολουθιών.

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στον Αγρό, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Αυγούστου, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ενώ το πρωί της Κυριακής λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Στην κοινότητα Βουνίου το Σάββατο το απόγευμα έγινε από τον πρωτοσυγκελό της μητροπόλεως Λεμεσού π. Ισαάκ, υποδοχή τμήματος Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων και στη συνέχεια ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, προεξήρχε τως ιερών ακολουθίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ενώ στην κοινότητα Δύμες του πανηγυρικού Εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων