ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
03/09/2023 05/09/2023 Η Εκκλησία μας στις 2 Σεπτεμβρίου εορτάζει τον Άγιο ένδοξο μάρτυρα Μάμα. Ο Άγιος στην μικρή ηλικία των 15 χρονών, χωρίς φόβο, ομολόγησε τον Χριστό και οδηγήθηκε στο μαρτύριο. Στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Λεμεσού, στο χωριό που φέρει το όνομα του Αγίου Μάμαντος, του Πανηγυρικού Εσπερινού που τελέστηκε στην εκκλησία της κοινότητας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 20:12

Η εορτή του Αγίου Μάμαντος στη Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μάμαντος στη Μητρόπολη Λεμεσού

Στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Λεμεσού, στο χωριό που φέρει το όνομα του Αγίου Μάμαντος, του Πανηγυρικού Εσπερινού που τελέστηκε στην εκκλησία της κοινότητας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον Ιερεά της κοινότητας, π. Ειρηναίο Θεοδώρου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Επίσης  η μνήμη του Αγίου εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στο Τραχώνι. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεώς.

Ενώ το Σάββατο το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Θεοχάρη Λουκά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα