12/09/2023 12/09/2023 Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει η περιφορά του Τιμίου Σταυρού σε δρόμους της κοινότητας. Την...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 15:01

Πρόγραμμα εορτής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Πρόγραμμα εορτής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει η περιφορά του Τιμίου Σταυρού σε δρόμους της κοινότητας. Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανών προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

Η εκκλησία θα παραμείνει ανοιχτή την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και την Πέμπτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ όλων των τεθνεώτων και διατελεσάντων ιερέων, ιεροψαλτών και εκκλησιαστικών επιτροπών του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων