29/05/2024 29/05/2024 Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα, κατά την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στον ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα της Πόλης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο οποίος δεσπόζει στον προαύλιο χώρο του επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στην κοινότητα του Επισκοπειού. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, εκπροσωπώντας τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού...
29 Μαΐου, 2024 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2024 - 18:01

Επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του ανδριάντος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του ανδριάντος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα, κατά την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στον ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα της Πόλης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο οποίος δεσπόζει στον προαύλιο χώρο του επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στην κοινότητα του Επισκοπειού.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, εκπροσωπώντας τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος απουσιάζει στο Κάϊρο στην Γ’ Συνάντηση της ΙΗ΄ Ολομελείας της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κύπρου.

Στο τέλος της επιμνημόσυνης δεήσεως, εκ μέρους του Πανιερωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι εκ μέρους του Πανιερωτάτου και των κληρικών της Μητροπόλεως εις μνήμη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και όλων όσων έπεσαν μαχόμενοι κατά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων