11/12/2023 11/12/2023 Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Οσίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα της Ανάγυιας της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 το εσπέρας, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού. Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε ο Όρθρος και...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 17:25

Η εορτή των Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα της Ανάγυιας

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα της Ανάγυιας

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Οσίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα της Ανάγυιας της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 το εσπέρας, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου, έξαρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Χρίστου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος Στυλιανού και Ανδρέας Σολωμού, ο Οικονόμος Νικόλαος Δημητρίου, ο Πρεσβύτερος Ανδρέας Φιλίππου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Αλιόσιν.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή των Αγίων, και στην κατά Θεό προετοιμασία του ανθρώπου για το μεγάλο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Σωτήρος Χριστού.
Προ του τέλους τόσο του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων πέριξ του Ναού.

Στο τέλος, του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σολωμού, ευχαρίστησε θερμά τους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησης και την συμμετοχή τους στην πανήγυρη, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων