Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής
08 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πανήγυρις του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην κοινότητα της Αγροκηπιάς

Διαδώστε:

Με λαμπρότητα εορτάστικε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024 το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας στην κοινότητα Αγροκηπιά.

Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά (Πατριαρχείο Αλεξάνδρείας), του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Ο Πανιερώτατος προσφώνησε τους Θεοφιλεστάτους, οι οποίοι τις ημέρες αυτές παρεπιδημούν στο νησί της Κύπρου.

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος κ. Κοσμάς κήρυξε τον Θείο Λόγο στο εκκλησίασμα, μετέφερε τις πατρικές ευχές τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’, του ιεραποστόλου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 20 έτη ιεραποστολικής Πατριαρχείας, και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, για την αγάπη και φιλοξενία.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας πέριξ του Ναού.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στο έργο της ιεραποστολής, που επιτελείται στην Αφρική.

Ο εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Νεοφύτου, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο, για τον κοπο που κατέβαλε να έρθει από την Αφρική στο νησί της Κύπρου και συγκεκριμένα στην ενορία του, και ευχήθηκε στον κ. Κοσμά ο Θεός να τον ενισχύει στο ποιμαντικό έργο, που επιτελεί στην Κεντρική Αφρική.

Διαδώστε: