17/10/2024 17/10/2024 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Παλαιχώρι. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλασιούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, τον Οικονόμο Νεόφυτο Πάρπα, τους π. Ανδρέα Σωτηρίου και π. Νικόλαο Τζαβέλα...
17 Οκτωβρίου, 2024 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2024 - 21:16

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Παλαιχώρι Ορεινής

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Παλαιχώρι Ορεινής

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Παλαιχώρι.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλασιούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, τον Οικονόμο Νεόφυτο Πάρπα, τους π. Ανδρέα Σωτηρίου και π. Νικόλαο Τζαβέλα και τους διακόνους Ραφαήλ Παπασωτηρίου και Βαρθολομαίο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου, τονίζοντας πως ήταν ένας εκ των συνοπτικών ευαγγελιστών του κηρυγματικού και θαυματουργικού έργου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην αξία της διάδοσης του ευαγγελικού λόγου, η κύρια παρακαταθήκη της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων